مون سیتی برخورد فضاپیمای دارت به سیارک دیمورفوس — تصویر نجومی ناسا - مون سیتی

آیا بشر می‌‌تواند سیارکی را که به‌‌سمت زمین درحرکت است منحرف کند؟ بله، می‌‌تواند. برخوردهای مرگ‌‌بار سیارک‌‌های بزرگ قبلاً در تاریخ گذشته زمین اتفاق افتاده و گاهی‌‌اوقات باعث انقراض‌‌های جمعی موجودات زنده شده است. ناسا برای کمک به محافظت از زمین در برابر برخی از برخوردهای احتمالی آینده، ۴ مهر ۱۴۰۱ با برخورد فضاپیمای رباتیک «آزمایش تغییر مسیر دوگانه سیارک | دارت» (Double Asteroid Redirection Test | DART) به سیارک کوچک «دیمورفوس» (Dimorphos) با پهنای حدوداً ۱۷۰ متر، یک مکانیسم دفاعی سیاره‌‌ای جدید را آزمایش کرد.

همان‌‌طور که در این ویدیو نشان داده شده است، این برخورد موفقیت‌‌آمیز بود. درحالت ایده‌‌آل، اگر برخورد به‌‌ اندازه‌‌ کافی زود انجام شود، حتی ضربه یک فضاپیمای کوچک می‌‌تواند یک سیارک بزرگ را به‌‌اندازه‌‌ای منحرف کند که به زمین برخورد نکند. در این ویدئوی زمان‌‌گریز، فضاپیمای دارت ابتدا درحال گذر از کنار سیارک بزرگ‌‌تر «دیدیموس» (Didymos) در سمت چپ و سپس، درحال نزدیک شدن به سیارک کوچک‌‌تر دیمورفوس دیده می‌‌شود. اگرچه این ویدئو به‌‌طور ناگهانی با سقوط دارت به‌‌پایان می‌‌رسد، اما مشاهدات نظارت بر مدار متغیر دیمورفوس، ازطریق فضاپیماها و تلسکوپ‌‌های سراسر جهان، به‌‌تازگی آغاز شده است.

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.

«سیده فضیله حمیدی» فارغ‌‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیک است. از جمله مباحث مورد علاقه او نجوم و کیهان‌‌شناسی است و در این زمینه به تولید محتوا می‌‌پردازد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 49 views بار دسته بندی : نجوم تاريخ : 28 سپتامبر 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها