مون سیتی عکس دنباله دار چوریوموف گراسیمنکو در صورت فلکی دوپیکر — تصویر نجومی - مون سیتی

دنباله‌‌دار «چوریوموف گراسیمنکو» (Churyumov-Gerasimenko | 67P) حین بازگشت درامتداد مدار ۶/۴ ساله‌‌اش، از روز ۷ نوامبر در این چارپوب تلسکوپی گرفتار شده است. حین حرکت از کنار ستاره‌‌های پس‌‌زمینه در صورت فلکی «دوپیکر» (Gemini)، دنباله غبارآلود این دنباله‌‌دار به سمت راست و بالا تا ستاره «اپسیلن دوپیکر» (Upsilon Geminorum) امتداد یافت. درخشان‌‌ترین ستاره دوپیکر که بتا دوپیکر نام دارد، اندکی دورتر از لبه سمت چپ و بالای این میدان دید می‌‌درخشد.

دنباله دار چوریوموف گراسیمنکو در صورت فلکی دوپیکر

برای مشاهده تصویر در اندازه کامل، کلیک کنید.

چوریوموف گراسیمنکو در ۲ نوامبر به نزدیک‌‌ترین فاصله خود با خورشید (حضیض خورشیدی) در سال ۲۰۲۱ رسید. این دنباله‌‌دار در ۱۲ نوامبر هنگامی که در نزدیک‌‌ترین فاصله با زمین (حضیض زمینی) قرار داشت، حدوداً ۰/۴۲ واحد نجومی از زمین دور بود، هرچند برای دیده شدن با چشم غیرمسلح نور بسیار کمی داشت. چوریوموف گراسیمنکو توسط ربات‌‌هایی از سیاره زمین در آخرین سفر خود از میان منظومه شمسی درونی کاوش شد و اکنون به‌‌عنوان قرارگاه نهایی فضاپیمای تاریخی «روزتا» (Rosetta) و «فرودگر فیله» (Philae Lander) شناخته می‌‌شود.

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.

«سیده فضیله حمیدی» فارغ‌‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیک است. از جمله مباحث مورد علاقه او نجوم و کیهان‌‌شناسی است و در این زمینه به تولید محتوا می‌‌پردازد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 53 views بار دسته بندی : نجوم تاريخ : 17 سپتامبر 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها